Baru je 2Bulan bersalin czer, Isteri Terhamil lagi. Kini kandungan 7bulan nk jalan pun susah

Sekitar pertengahan Januari lalu, pernah tular kisah seorang isteri merajuk dan sedikit kesal dengan suaminya setelah disahkan hamil anak kedua. Bukanlah tidak mensyukuri rezeki Allah, namun wanita itu rupanya baru 4 bulan bersalin anak sulung menerusi kaedah czer.Lepas 4 bulan beranak czer, doktor sahkan hamil 2 bulan. Saat diperiksa, doktor mengesahkan kandungan itu sudah berusia 2 bulan. Awalnya, Venny pernah terfikir untuk `rnembuang’ janin itu lantaran merasa tidak bersedia. Bukan sahaja emosi terganggu, pastinya kesihatan dalaman juga belum pulih 100% daripada prosedur kelahiran czer yang dilaluinya.
Video Player

00:00
00:54
Semangat ya ibu hamil. Kini kandungan Venny memasuki fasa trimester 3 iaitu sekitar 7-8 bulan. Semalam suaminya, Akash Elahi berkongsikan detik-detik hiba Venny berjalan turun dari tingkat atas untuk dibawa ke pusat rawatan. Mengalami kesulitan berjalan selain pinggangnya perlu dialas dengan bantal lembut, pergerakan Venny benar-benar nampak menyiksakan kerana perlu berhati-hati dengan keperitan di bahagian pinggul.
Video Player
00:00
00:51
Suami jangan fikir nafsu ja… I ngatlah kesihatan isteri jauh lebih penting. Menerusi ruangan komen, ramai yang merasa kasihan dengan keadaan Venny. Justeru netizen berharap semoga is menjadi pengajaran agar mereka Iebih bijak mengatur jarak kehamilan selepas ini.


Pernah melakukan hal sama, ada para wanita akui mereka juga alami dugaan sebegitu termasuklah rasa perit di bahagian jahitan czer.Sumber : kisahdunia
Post a Comment (0)
Previous Post Next Post