Isteri Kenal Di TikTok, Lelaki Usia 27 Tahun Pilih Nenek Kelantan Sebagai Isteri

Isteri Kenal Di TikTok, Lelaki Usia 27 Tahun Pilih Nenek Kelantan Sebagai IsteriPerbezaan usia 35 tahun bukan penghalang buat lelaki Sabah, Mohammad Amin Jumdail untuk mengahwini isterinya yang dikenali menerusi aplikasi TikTok pada 2021.

Menurut laporan mStar, lelaki berusia 27 tahun itu berkata, pada mulanya dia sekadar mahu berkenalan dengan isterinya Rokiah Samat yang berasal dari Kelantan sehingga timbul bibit-bibit cinta.“Bermula daripada sekadar nak berkawan saja, lama-kelamaan perasaan sayang dan rindu timbul dalam diri saya. Sukar untuk saya gambarkan perasaan itu.

“Dia bukan usahawan ternama, orangnya hanya biasa-biasa. Saya percaya ini adalah ketentuan Allah yang menetapkan dia adalah jodoh saya,” katanya mesra dipanggil Adam.

Bercerita lanjut, dia kemudian berhijrah ke Semenanjung pada tahun sama dengan bekerja sebagai tukang urut di Johor sebelum berpeluang untuk bertemu dengan wanita berusia 62 tahun itu.

“Sebulan kemudian iaitu pada hari jadi saya iaitu 10 Januari 2022 barulah saya pergi ke Kelantan untuk bertemu dengannya,” ujarnya.

Bagi Rokiah pula, dia terbuka hati untuk menerima lelaki tersebut disebabkan sikap yang baik, tanggungjawab, mengambil berat serta penyayang terhadap dirinya.

“Anak saya yang sulung berusia 45 tahun dan bongsu pula 18 tahun. Saya sudah berusia 62 tahun, tapi rasa macam 40 tahun. Alhamdulillah saya masih sihat,” katanya yang mempunyai 11 orang anak, 22 cucu dan seorang cicit.

Difahamkan, rumah tangganya sebelum ini gagal sebelum membuat keputusan bagi berkahwin dengan Adam pada September tahun lalu.Sementara itu, Adam yang juga ejen menjual produk kecantikan dan kesihatan menjelaskan dia tidak mempunyai niat tertentu bagi memperisterikan wanita berkenaan.

“Allah dah tentukan hati saya di Kelantan, beristerikan orang sini. Alhamdulillah, dia menjadi ‘pelengkap’ tulang rusuk saya. Walaupun perbezaan usia, kehidupan kami bahagia dan aman damai.

“Saya bersyukur kerana mempunyai isteri yang caring dan sempurna di mata saya daripada segala segi. Isteri juga pandai memasak, saya paling suka masakannya kari kepala ikan… itu nombor satu,” kongsi Adam.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post