Tunku Panglima Johor Sound Suami Fatin Afeefa? Ini Kenyataannya!Kuala Lumpur- Tindakan suami kepada pelakon Fatin Afeefa memperlekeh kereta bukan jenis supercar ketika penganjuran sebuah acara pertunjukan kereta baru-baru ini membawa padah.

Menerusi video yang tersebar di media sosial, Aliff Awang atau lebih dikenali sebagai Opai turut menyamakan kereta yang bukan dalam kategori itu sebagai najis selain menghalau mereka yang memiliki kenderaan tersebut memasuki pertunjukkan berkenaan.

Video berkenaan bukan sahaja membangkitkan kemarahan dalam kalangan masyarakat tetapi turut mendapat perhatian Tunku Panglima Johor, Tunku Abdul Rahman Hassanal Jefri Sultan Ibrahim.

Suami Fatin Afeefa Tampil Mohon MaafTunku Abdul Rahman dalam kenyataannya di Instagram miliknya meminta pemilik kereta jangan bersikap sombong dan memandang rendah kepada orang lain.

Ini kerana kata Tunku Abdul Rahman, mereka tidak akan tahu kepayahan dilalui oleh seseorang untuk membeli sesebuah kenderaan dan jangan mudah melabel sesuatu kereta itu supercar atau pun sebaliknya.

Susulan kecaman teruk diterima Aliff, personaliti media sosial itu tampil membuat permohonan maaf secara terbuka atas insiden berkenaan.

Aliff dalam video penjelasannya memberitahu rakaman itu dibuat secara spontan berdasarkan suasana acara yang berlangsung ketika itu.

Malah jelasnya, kenyataan dibuatnya itu sekadar gurauan dengan rakan terdekatnya yang juga pemilik kenderaan mewah.

Berhubung video saya yang sebelum ini tular, saya ingin buat sedikit penjelasan. Video berkenaan dibuat sangat spontan ketika itu.
“Sebenarnya kenyataan yang dibuat pada waktu itu ditujukan kepada kawan-kawan saya yang bawa kereta Mustang, AMG Mercedes yang datang pada hari itu dan tidak dapat masuk menyertai acara pada hari itu,” jelasnya.

Aliff membuat penjelasan itu menerusi Instastory miliknya.

Jelasnya lagi, kata-kata yang dikeluarkan juga bukan bertujuan menjatuhkan mana-mana pihak namun memohon maaf atas keterlanjurannya sehingga tidak disenangi ramai.

Bukan secara terbuka untuk hentam mana-mana individu mahupun kumpulan yang membawa kereta tersebut.

“Memang sangat spontan, semua orang juga tengah berseronok ketika itu. Tiada niat untuk jatuhkan sesiapa. Saya mohon maaf,” katanya.

Sumber: onlinemalaya
Post a Comment (0)
Previous Post Next Post