Masih Ramai Tak Puas Hati Bell Ngasri Menang ABPBH, Jalaludiin Hassan Pula Bersuara

Menepati ramalan rakyat Malaysia, pelakon dan pelawak, Bell Ngasri berjaya merangkul trofi Artis Komedi Popular dalam Anugerah Bintang Popular 35 (ABP) di Istana Budaya, malam ini.Kemenangan tersebut merupakan satu penghargaan buat Bell selepas 37 tahun tidak pernah merangkul sebarang anugerah.


Bell yang popular menerusi watak Barkoba dalam telefilem 16 Puasa, 17 Puasa dan 18 Puasa terharu dengan sokongan ramai sehinga melayakkan dirinya merangkul trofi tersebut.
Masih Ramai Tak Puas Hati Bell Ngasri Menang ABPBH, Jalaludiin Hassan Pula Bersuara

Menerusi kategori Artis Komedi Popular, Bell berentap dengan Zizan Razak, Johan, Jaa Suzuran dan Syahmi Sazli.


Nama Bell juga muncul sebagai 10 artis meraih undian tertinggi ABP termasuk Aina Abdul, Amir Masdi, Anna Jobling, Meerqen dan Siti Nordiana.


‘Ayah saya paling popular’ – Bell Ngasri

Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular BH ke-35 (ABPBH35), Bell Ngasri, 43, menyifatkan insan ‘paling popular’ ialah bapanya, Ngasri Sain, 73.


Bell berkata, orang yang paling popular dan dikenali ramai dalam keluarga mereka sejak dulu ialah bapanya yang juga bekas penyiar terkenal di RTM itu.“Saya datang dari keluarga terdiri daripada insan seni. Kalau nak cerita popular ini, ayah saya dulu boleh dikatakan semua orang pun kenal.


“Sejak lahir sehinggalah berusia belasan tahun dan memasuki usia 20-an, orang pasti akan cakap Bell, siapa Bell? Ohh anak Ngasri tu.

Maknanya, sememangnya bapa saya lebih popular berbanding saya,” katanya yang turut mengakui dia sebenarnya takut dengan populariti.


Bell atau nama sebenarnya, Nasrizal @ Ngasrizal Ngasri berkata, dia bersyukur dengan segala rezeki yang dianugerahkan Allah kepadanya kini selepas 37 tahun terus aktif bergelar pelakon tanpa jemu.


“Mama, Habibah Jaafar adalah pendorong utama sejak kanak-kanak lagi. Dia yang nak saya jadi pelakon dan Alhamdulillah, sampai sekarang rezeki saya tak putus sebagai pelakon atas doa mama.


“Saya amat berbesar hati mendedikasikan segala anugerah yang dimenangi kepada mama. Dulu, mama saya sanggup bawa kami semua adik-beradik naik bas mini untuk ke lokasi penggambaran,” katanya.


Bell berkata, tidak mudah baginya berada pada tahap sekarang. Dia hanya mampu bersyukur dengan rezeki kemenangan yang tidak pernah diduganya sebagai artis yang tiada kelab peminat.


Post a Comment (0)
Previous Post Next Post