Isteri pertama Abang Tesla akhirnya dedah sesuatu sebelum Abang Tesla kahwin lagiPempengaruh media sosial yang dikenali sebagai Abang Tesla menafikan dakwaan yang mengatakan faktor dia bernikah sekali lagi adalah disebabkan isteri pertamanya, Nurmajdina Jamari tidak mampu memberikan cahaya mata.


Menurut Abang Tesla, soal zuriat bukan menjadi punca utama memandangkan isteri pertamanya sebelum ini pernah hamil tetapi mengalami keguguran.


Menerusi temu bual dalam program poadcast bersama Caprice, Nurmajdina berkongsi perasaannya sewaktu mendapat tahu berita suaminya mempunyai wanita lain dalam hidup.


Tiga minggu menangis
Menurut Nurmajdina, dia tidak berasa apa-apa sepanjang suaminya berkenalan dengan wanita tersebut. Ini kerana, layanan yang diberikan oleh suami pada waktu itu sama sahaja.


Sepanjang tempoh dia kenal dengan perempuan itu, saya tak rasa apa-apa sebab layanan dia masih sama dekat saya. Bila dia beritahu, baru saya tahu mengenai perkara tersebut. Selepas poligami, suami layan saya xtra lagi.


Disoal mengenai perasaan selepas mendapat madu, Nurmajdina berkata dia berasa gembira dan ada kalanya berasa sedih.


Saya gembira. Tapi tak nak cakap lebih. Sebab kadang-kadang ada perasaan sedih tetapi saya terima. Saya cari Allah. Masa itu saya tak bagitahu sesiapa pun. Kawan-kawan pun tak tahu. Tiga minggu itu saya selalu menangis dan cakap dengan Allah. Saya buat solat istikharah dan minta apa yang terbaik.


Tambah Nurmajdina, dia berasa tenang setiap kali membuat solat istikharah.


Saya tak kisah orang nak cakap apa-apa sahaja. Saya okay ja. Saya kuat hasil didikan ibu bapa. Mungkin keluarga saya terkesan tapi mereka tak tunjuk sama seperti saya. Malah, mereka suruh saya cakap baik-baik. Saya tak pernah rasa anxiety mahupun depress. Saya pernah jumpa madu dekat mahkamah tapi tak pernah kopi-kopi. Saya tak ada masalah dan boleh duduk makan bersama-sama dengan madu.


Terdahulu, Abang Tesla turut berkata faktor dia bernikah sekali lagi adalah sesuatu perkara yang sulit dan peribadi untuk dikongsikan kepada umum.


sumber : ohbulan

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post