“Lantaklah mereka, mmg tk boleh nk buat apa” Setuju ibu dic3raikn, Shila d3dah apa yg berlaku sblm ini.Masalah rumah tangga yang melanda ibu bapa penyanyi terkenal, Shila Amzah iaitu selebriti era 80 an, ND Lala dan isteri, Fauziah Sarman.


Difahamkan, mereka telahpun berpisah apabila ND Lala atau nama sebenarnya, Dato’ Amir Amzah telah melafazkan cerai kepada Fauziah pada 2 Ogos dan memaklumkannya menerusi pesanan mesej di aplikasi WhatsApp pada 8 Ogos lalu.


Tak perlu risau tentang ibu
Susulan daripada itu, anak sulungnya, Shila Amzah yang baru sahaja mendirikan rumah tangga dengan influencer, Ubai telah menjawab beberapa soalan netizen di siaran langsung TikTok berkenaan ibu bapanya.


Ujar pelantun lagu, Memori Tercipta itu memetik laporan dari Mstar, dia meminta agar orang ramai tidak perlu risau tentang ibunya kerana semua yang berlaku adalah berkaitan jodoh.


“Anda semua janganlah risau akan mak saya, doakan yang baik-baik. Sebab pada akhirnya, orang nak bercerai ke, kahwin ke… itu semua jodoh,”


“Kita sebagai anak takkan nak paksa mereka bersama… Anak-anak semua sudah besar. “
“Suka hati merekalah nak buat apa. Nak cari kebahagiaan masing-masing… Lantaklah mereka. Pergilah cari masing-masing punya kebahagiaan,” katanya.


Akui sedih tapi cerai mungkin jalan terbaik untuk mereka


Dalam siaran langsung itu lagi, Shila akui sebagai anak dia berasa sedih dengan penceraian ibu bapanya namun percaya bahawa perpisahan tersebut adalah yang terbaik buat mereka.


“Tipulah kalau anak-anak tak sedih tapi pada masa sama, kami pun serabut tengok mereka bergaduh.


“Jadi lantaklah mereka. Memang tak boleh nak buat apa… Kalau setakat itu, setakat itu sahaja (jodoh). Mereka sudah cuba,” ujarnya.


Ubai harap semua bagi sokongan
Ubai yang turut berada di samping isterinya pula meminta agar orang ramai terus mendoakan kebahagiaan ibu bapa mentuanya itu kerana apa yang paling diperlukan ketika ini adalah sokongan daripada anak-anak.


“Mereka hanya perlukan sokongan daripada anak-anak dan orang ramai sahaja. Sokong dan doakan yang baik-baik sahaja untuk mereka,” luahnya.


Untuk rekod, ND Lala telah pun menceraikan isterinya yang dinikahi sejak 34 tahun lalu dalam minggu yang sama anak sulungnya bernikah.


Walaupun hadir ketika menikahkan Shila Amzah dan Ubai, dia dilihat bergegas pulang tanpa menunggu sesi bergambar bersama keluarga.


Dikhabarkan, dia telahpun berkahwin lain dengan seorang wanita yang dipercayai merupakan rakan kepada anak sulungnya itu.


Sumber: Mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post