Ambil Gambar Tahunan Kelas Dalam Hutan, Cuak Jurugambar Tunjuk Terlebih Seorang

 


Ringkasnya, buka tahunan sekolah mengandungi rekod senarai aktiviti persekolahan sepanjang tahun serta gambar-gambar pelajar bersama guru kelas mereka. Pastinya bagi para pelajar pula, pengisian paling menarik dalam  yearbook merupakan gambar sekelas mengikut kreativiti masing-masing.

Masa ni memang baru lepas hujan & tempatnya di gunung macam tu

Baru-baru ini juga, seorang pelajar sempat berkongsikan di sebalik tabir bagaimana dia dan rakan sekelas lain pergi ke sebuah kawasan hutan rimba untuk menghasilkan gambar yearbook. Bagi mendapatkan hasil terbaik, mereka yang berjumlah kira-kira 17-20 orang turut mengupah khidmat seorang jurugambar.

Tiba-tiba jurugambar mesej & tanya “Ini siapa”…Padahal semua pelajar kena pakai tudung

Walaupun proses mengambil gambar itu berjalan lancar, mereka kemudiannya dikejutkan dengan kemunculan seorang wanita berwajah seram melalui hasil foto yang ditunjukkan oleh jurugambar. Sambil menutup mata dan tersenyum lebar, sosok berkulit pucat itu turut memegang sejambak bunga.

Ini kawan yang paling hujung…Jelas memang takde sesiapa di sebelahnya

Jelas salah seorang daripada mereka, dari awal lagi pelajar perempuan berbaju hitam yang berada di posisi hujung juga hanya berdiri sendirian tanpa orang lain di sebelah kanannya. Namun setelah gambar diambil, sosok misteri itu jelas berada di sebelahnya.

Sampai sekarang kita tak tahu siapa ‘beliau’…Mungkin pantulan cahaya tapi entahlah

Hasil pemeriksaan lanjut ke dalam video bergerak, tiada sebarang sosok mencurigakan terakam di lensa mereka sebelum gambar ditangkap. Kisah ‘pelajar terlebih seorang’ ini telah meraih lebih 5 juta tontonan sejak dikongsikan. Mengambil ikhtibar dari situ, mereka turut berpesan untuk sentiasa menjaga adab walau di mana kita berada.

@majapahit.39

1.kamera miring 2.ga semua keliatan 3.aya tumbuhan ngahalangan cik atuh tyl

♬ Backsound Lucu - Faid rafanda

KREDIT : TikTok Majapahit.39

 

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post