” Sambil sambung bacaan Umi, tangan tu tak berhenti menyuap ye Bilal.. ” – Netizen

 


Muhammad Bilal menjadi kesukaan ramai warganet kerana wajah comel yang dimiliki olehnya. Anak sulung kepada pasangan Neelofa dan Haris Ismail ini sudah pun 2 tahun usianya. Membesar dengan sihat, Bilal juga merupakan seorang anak yang bijak dan telah banyak mengingati doa-doa harian dan surah ringkas.

Meninjau akaun Tiktok Seorangnur, telah dikongsikan satu video yang memaparkan sedutan video iklan lakonan Neelofa dan Bilal. Video ini turut menunjukkan kebolehan Bilal menyambung bacaan surah Al-fatihah yang dibaca oleh Uminya.

Bilal yang sedang duduk menikmati makanannya tetap memasang telinga mendengar bacaan Uminya itu. Dengan yakin, Bilal menyebut setiap hujung ayat surat tersebut. Alhamdulillah pandai Bilal menyambung bacaan Umi walaupun mulut sedang asyik mengunyah makanan.

Bilal sememangnya diasuh dengan bacaan surah dan doa sejak masih bayi lagi. Tips yang Neelofa dan Haris pernah kongsikan sebelum ini adalah sentiasa ulang dan ulang bacaannya kerana anak kecil seperti span dan mudah menyerap apa sahaja yang didengarnya.

Jom tonton video di bawah :

( Sila tunggu seketika sekiranya video lambat keluar )

@seorangnur "Okayyy 😂" Wahhh Bilal dah jadi cameo untuk Pak Mat Western sekarang 🥰😍 #neelofa #harisismail #neelofaharis #bilal #fyp #foryou ♬ Laughing - Gianluca Marino

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah pun meraih lebih 1000 tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Sambil sambung bacaan umi, tangan tu tak berhenti menyuap ye Bilal haha. Comel betul la.. Lofa pun dah pandai cakap Arab.. bestnya.. ”

” Comelnya anak bijak ni, cerdik betul Bilal. Faham pulak tu maknya tanya, lepas tu jawab ‘ok’. Cute geram tengok.. ”

” Alahai abang Bilal oitttt cute sangat.. good boy lah bilal.. budak bijak ni. Suara pun best je dan clear sebutannya.. ”

” Dah lain dah budak cute ni, makin handsome.. Pandainya Bilal, bangga tengok Bilal sebijak ni sekarang.. berkat ajaran umi dan abah.. ”

” Masya Allah bijak sungguh abang Bilal ni.. good boy Bilal handsome.. dah boleh jadi cameo sekarang. Siap menyahut bila umi dia cakap bahasa arab dengan dia.. ”

” Bijaknya Bilal, pandai Bila sambung ayat umi dia.. nanti kena buat menu khas untuk Bilal pulak ni.. ”

” Masya Allah mumtaz Bilal.. Awww comel nya mom and son ni .. love u both bnyk lah.. macam orang arab lofa dengan Bilal.. ”

” Wahhh.. bestnya drama ni.. ada pelakon cilik yang gebu gebas ni.. next eps please.. tersenyum dari awal sampai akhir hehe.. ”

Comel sungguh gelagat Bilal. Tunggu apabila Bilal besar sikit dan boleh cakap bahasa Arab, boleh lah buat drama panjang sikit ye umi dan abah. Apa-apa pun, membesar dengan sihat selalu Bilal dan menjadi anak yang bijak serta membanggakan kedua ibu bapa. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber : Tiktok seorangnur, IG Neelofa

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post