Ini baru influencer yang sebenar..

 


Selebriti versatil, Alif Satar dipuji apabila melantunkan bacaan ayat suci al-Quran dengan cukup baik apabila dihulur mic oleh pempengaruh, Qawiyaro dalam segmen ‘tebuk ngaji’.

Sambung Surah Al-Kahf

Menerusi video yang dikongsi di Instagram Qawiyaro, Alif dilihat bersahaja menyambut ayat dari Surah Al-Kahf yang dibacanya dan terdengar sempurna.


Alif Satar dipuji bacaan bagus, sempat kongsi tentang keadaan dunia lagi

Di kesempatan tersebut, Aliff Satar sempat menceritakan tentang keadaan dunia melibatkan agama Islam serta #gengsubuhmacamjumaat yang dipopularkan olehnya.

Setelah itu, dia dan Qawiyaro turut membaca Surah Al-Nasr yang mengambarkan keadaan sekarang dimana orang ramai semakin tertarik dengan program-program seperti #gengsubuhmacamjumaat sehingga menjadi ikutan bukan di dalam Malaysia sahaja.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang memuji usaha kedua-dua individu terbabit kerana menjadikan al-Quran sebagai sesuatu yang sangat dekat kepada semua.

Mereka juga merasakan Alif Satar ‘real influencer’ kerana menjadi contoh yang baik dalam kalangan peminat khususnya anak-anak muda baik dari segi kerjaya seni bahkan dalam kehidupan seharian.

Salute anak-anak muda macam ni

Kita popularkan orang yang betul

Ni memang surah kegemaran Alif

Sumber: Instagram qawiyaro

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post