Ramai yang jenis macam ni bila drive kereta besar ingat orang akan beri laluan dekat dia jenis “ taknak mengalah”



 Tular sebuah video di laman sosial hari ini memaparkan dua kereta terbabit dalam kemalangan di sebuah kawasan yang tidak dapat dikenal pasti.

Difahamkan, kereta yang dipandu wanita keluar dari simpang tanpa melihat kereta yang datang dari jalan lurus sehingga mengakibatkan kemalangan.

VIDEO:

Di ruangan komen, rata-ratanya menyalahkan wanita tersebut yang menjawab walaupun dia salah. Antara komen-komen yg menarik perhatian adalah:

" wife abg tu peluk anak die ke.. sian trauma akak tu.. mau abg tu x ngamuk🥺 "

" dgn confident menjawab.... tp mmg sah² salah dia "

" Nak keluar tu satu hal. Lepas tu acah2 kompiden tak kompiden.. tapi keluar juga.. pompuan tu tetap juga ek nak menang. "

" Tak kisahlah kenderaan tu slow ke apa.. kalau ada kenderaan dekat main road and kau simply masuk. Kalau berlaku kemalangan 100% kau yang salah. So no point argue. Amek gambar + video + signboard kalau ada. Proceed jer gi balai. InsyaAllah memang owner Myvi akan win the case. "

" Si bodo = perempuan. Kali ni abg betul, bang. Saya bekap abg. Ni mmg pompuan bodo yg menyusahkan org lain yg smol smol not die, when big trouble pipol, bang. "

" Kalau dah bodoh salah tu senyap minta maaf je lah, ni nak lawan lagi, perempuan bodoh, alergik betul aku jenis perempuan bodoh lagi dangkal macam ni, bukan semualah tapi mostly perempuan bawak kereta macammmmmmmm…….. lagi lagi yang kereta mewah, biasa semakin mewah kereta… "\

" Biasa kalau keta besaq + pompuan + melayu + muda = hang x kan menang argue bang. Gabung lah bukti dashcam hang ngan akak tu, tetap hang x kan menang. Terus bawak details pi balai pastu hang tenang2. Mama pompuan mama tau lah… "

" Klukt simpang wajib la brenti dlu tgk betul² Kiri kanan yg gelabah tetek nk keluar cmtu knp..abg tu da la bwk bini ada baby nya lagi..moga baby tu x apa²..moga dipermudahkan urusan abg tu sekeluarga juga..yg sorang lg la lantak dia la pakai keta besor mesti la gaji besor byk duit "

" Saya sebagai kaum wanita, saya sangat berpuas hati akak ni kene marah. Sekian… "

" tak faham aku, kalau dh terang terang salah tu mintak maaf dan ganti balik je. nak bertekak gaduh mulut buat ape lagi. "

" Nak argue pun xguna kak. Saksi kejadian dah bg keterangan "main keluar je". Ko diam je la kak.sibuk signal ko "

" Ego tinggi. Dah salah tetap nak tarik benang yang basah. Claim insurance dia bang. Report polis. Konsep jalan utama pun tak faham. Lesen bayar tepi ke? Moga Allah mudahkn sgala urusan abg, kakak dan baby. "

Kredit juga kepada si perakam - video clear - audio clear bonus video tak getar getar.

Sumber: media sosial

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post