Memang makan dalam kata2 bella dekat ruhainies Pelakon Bella Astillah baru-baru ini meluahkan perasaannya yang penuh dengan kekecewaan dan ketabahan setelah perceraian keduanya dengan penyanyi Aliff Aziz.

Perceraian ini, yang berlaku di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, menjadi detik pilu dalam hidup Bella, terutama sekali apabila ia melibatkan bekas sahabatnya, Ruhainies, yang didakwa menjadi punca keretakan rumah tangga mereka.

Dalam luahan emosi yang dibuat di akaun Instagram miliknya, Bella tidak teragak-agak untuk menyampaikan ucapan yang penuh dengan makna kepada Ruhainies.

“Buat kali terakhir saya ingin mengucapkan tahniah kepada bekas sahabat saya, Ruhainies kerana berjaya meruntuhkan masjid ini dan anak-anak saya kehilangan bapa mereka,” tulis Bella dengan nada yang penuh kesedihan dan kekecewaan.Bella turut berkongsi bahawa perceraian kali kedua ini memberinya pengajaran berharga tentang cinta dan hubungan. Dia kini menyedari bahawa mencintai seseorang dengan terlalu mendalam mungkin akan menyebabkan luka yang lebih dalam apabila hubungan itu berakhir.

“Selepas ini, saya tidak lagi ingin mencintai seseorang terlalu dalam, kerana jika berpisah lukanya pun pasti terlalu dalam. Berakhirlah kisah kami. Saya selalu percaya bahawa peluang mampu mengubah seseorang tetapi hanya jika digunakan dengan baik dan kesalahan yang dibuat berulang-ulang bukanlah satu kesilapan tetapi pilihan,” jelas Bella dengan penuh introspeksi.

Bella mengakui bahawa perceraian ini membuktikan tiada lagi peluang untuk dirinya kembali kepada bekas suaminya itu.

“Sudah cukup memperjuangkan hubungan ini tapi perjuangan ini sia-sia kerana saya seorang sahaja yang berjuang,” tambahnya.

Dia kini berazam untuk memfokuskan hidupnya kepada anak-anak dan berharap agar kehidupan barunya akan dipermudahkan.

“Doa saya agar kehidupan baru saya bersama anak-anak dipermudahkan dan saya akan cuba sebaik mungkin menjadi ibu dan bapa yang terbaik untuk mereka. Tiada penyesalan, saya terima ini adalah ujian dan pengalaman hidup,” kata Bella.

Dalam menghadapi situasi yang sukar ini, Bella juga tidak lupa untuk menyampaikan penghargaan kepada semua pihak yang telah memberikan sokongan kepadanya sepanjang tempoh yang mencabar ini.

“Terima kasih buat keluarga, sahabat, rakan-rakan industri, media dan semua pengikut yang mendoakan kami semua. Semoga segala doa yang baik-baik berbalik kepada anda semua,” ujarnya dengan penuh syukur.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post