"Punca masih dirahsiakan.." Isteri Harith Iskander iaitu Dr Jezamine tuntut cerai setelah 14 tahun bersama


 TIADA angin tiada ribut, tiba-tiba timbul dakwaan rumah tangga pelakon dan pelawak terkenal Harith Iskander dan isteri Dr Jezamine Lim sedang berdepan masalah.

Malah difahamkan Dr Jezamine sudah memfailkan cerai terhadap Harith di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur dan kes tersebut bakal disebut dalam masa terdekat.

Lebih menguatkan spekulasi apabila Dr Jezamine bergambar di hadapan dewan mahkamah lengkap berjubah dan bertudung ditemani peguam syarie, Datuk Akberdien Abdul Kadir.

Jezamine belum sedia kongsi punca fail cerai.

Akberdien sebelum ini pernah mewakili beberapa artis popular dalam kes penceraian mereka.

Tidak menafikan perkara tersebut, Dr Jezamine ketika dihubungi mStar pada Selasa mengesahkan dia sudah memfailkan permohonan cerai terhadap suaminya sekitar bulan Jun lalu.

"Betul saya telah memfailkan cerai. Saya tidak ingat tarikh sebenar permohonan itu dibuat tetapi lebih kurang sebulan lalu," katanya.

Diminta mengulas punca dia memfailkan cerai, Dr Jezamine bagaimanapun belum bersedia memberi sebarang komen berhubung isu melibatkan rumah tanggannya dengan Harith.

"Saya belum ada sebarang komen. Mungkin nanti saya akan ceritakan," katanya ringkas.

Sementara itu, Harith, 58, yang dihubungi mStar untuk mendapatkan pengesahan bagaimanapun memilih untuk tidak memberi sebarang maklum balas berkenaan perkara tersebut.

Harith dan Jezamine bersama anak-anak mereka.

"Saya tiada sebarang komen tentang perkara itu," tegasnya.

Untuk rekod Harith dan Jezamine, 41, mendirikan rumah tangga pada 12 Jun 2010.

Pasangan ini dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Zander Xayne, 14, Alessandra Jayne, 11, dan Zydane Zayne, yang berusia 9 tahun.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post